Νέα για τον Δικαστή Ντρέντ

Μετά από τον Ναθάνιελ Κέιντ , τον ήρωα του μυθιστορήματος  «Όρκος Αίματος» η SEΛINI φέρνει στην Ελλάδα έναν από τους γνωστότερους αντιήρωες , ο οποίος έχει σημαδέψει την pop κουλτούρα. Ο Δικαστής Ντρέντ  κυριαρχεί στην ευρωπαϊκή σκηνή των κόμικς από το 1977. Σκληρός , βλοσυρός , άκαμπτος, ένας ανήλεος υπερασπιστής του νόμου , σε διαρκή πόλεμο ενάντια στο έγκλημα που σαρώνει την Μεγάπολη- Ένα , την τεράστια μητρόπολη του 21ου αιώνα. Στην πόλη αυτή των 800 εκατομμυρίων , οι ηθικές αξίες έχουν καταρρεύσει  και το μόνο που στέκεται ανάμεσα στους πολίτες και το χάος είναι το  σχεδόν φασιστικό σώμα των Δικαστών


To κόμικ strip του Δικαστή Ντρέντ ξεκίνησε  από  μια ιδέα του John Wagner , ο οποίος εμπνεύστηκε από τις ταινίες του σκληρού αστυνομικού των 70’s Dirty Harry και τον Clint Eastwood , και σχεδιάστηκε από τον Carlos Ezquerra , ο οποίος βάσισε την εικόνα του Δικαστή Ντρέντ στην αφίσα
της ταινίας Death Race 2000. Ο Ντρέντ εμφανίζεται πρώτη φορά στο δεύτερο τεύχος του 2000AD, to 1977, και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Η ιστορία του εξελίσσετε σε real time , ο σημερινός Δικαστής Ντρέντ είναι 30 χρόνια μεγαλύτερος από το ξεκίνημα του το 2099 , ενώ και ο κόσμος γύρω του έχει αλλάξει.  Αυτό είναι και ένα από τα χαρακτηριστικότερα σημεία που διαφοροποιούν το Ντρέντ από τους περισσότερους άλλους ήρωες των κόμικς.


Ο Δικαστής Ντρέντ έχει μεταφερθεί δύο φορές στον κινηματογράφο , με την  νέα διασκευή να κυκλοφορεί στις αίθουσες στις αρχές του 2012 με πρωταγωνιστή τον Carl Urban (Star Trek , Chronicles of Riddick).


Η SEΛINI  θα κυκλοφορήσει τον πρώτο τόμο των Case Files , η οποία είναι η συλλογή των ιστοριών του Ντρέντ σε χρονολογική σειρά και χωρίς καμία περικοπή. Η απόφαση που πάρθηκε είναι να κυκλοφορήσει σε δύο μέρη. Κάθε μέρος θα αποτελείται από 30 περίπου ιστορίες  και θα καλύπτει ένα σχεδόν χρόνο στον κόσμο του Ντρέντ. 

Στο πρώτο μέρος μεταξύ άλλων βρίσκονται κλασσικές ιστορίες του Ντρέντ όπως η πρώτη εμφάνιση του Ρίκο Ντρέντ και η πρώτη επική ιστορία που είναι ο  πολέμος ενάντια στα ρομπότ. Στο δεύτερο μέρος  μεταξύ άλλων βρίσκουμε την κλασσική σειρά ιστοριών που διαδραματίζονται στην σεληνιακή αποικία της Λούνα – 1 καθώς και την σπάνια , πρώτη ιστορία του Ντρέντ , που είχε κοπεί από το πρώτο τεύχος του 2000AD.

Η λιανική τιμή θα είναι γύρω στα 8.5 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο στοχεύουμε στο να είναι προσιτό και σε ένα νεανικό κοινό που θα θελήσει να γνωρίσει τον κλασσικό ήρωα στα πρώτα του βήματα  και όχι μόνο  στους νοσταλγούς των παιδικών μας χρόνων και των fan του Ντρέντ.  Αναλογιζόμενοι την δύσκολη οικονομική συγκυρία έχουμε καταφέρει να συγκρατήσουμε την τιμή σε χαμηλότερα επίπεδα από σχεδόν όλες τις άλλες χώρες κυκλοφορίας που έχουν πολύ μεγαλύτερες αγορές.


Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει καθοριστεί ακόμα . Ο στόχος ήταν να κυκλοφορήσει μέσα στον  Μάιο , αλλά θεωρήσαμε καλύτερο να μην πιέσουμε την κυκλοφορία και να κυκλοφορήσει στο τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.  Όπως θα έλεγε και ο George R.R. Martins … «The moment , the second it is done you will read it here» .

Η διάθεση θα γίνει μέσω όλων των κεντρικών βιβλιοπωλείων στη Αθήνα και τη επαρχία.
Ελπίζουμε να αγαπήσετε τον Ντρέντ όπως τον αγαπήσαμε και εμείς μέσα από τις σελίδες του Αγοριού τότε στις αρχές των 80ς . 

2 comments:

gomfaios είπε...

ωραια!!!

FantasyGr είπε...

Από τα καλύτερα νέα που έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό! Αναμένουμε εναγωνίως...

Δημοσίευση σχολίου

Games

Αναγνώστες

Lorem Ipsum