SEΛINI - νέες κυκλοφορίες 2012


Μέσα στον Νοέμβριο/Δεκέμβριο θα κυκλοφορήσουν οι νέοι τίτλοι της SEΛINI .


Το Κουρδιστό Κορίτσι του Paolo Bacigalupi είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα επιστημονικής φαντασίας των τελευταίων 20 ετών . Έχοντας κερδίσει όλα τα μεγάλα βραβεία ΕΦ (Hugo , Nebula , Locus κτλ) , δημιούργησε μια νέα σχολή , αυτή του biopunk . Το Κουρδιστό Κορίτσι, μαζί με πολλά από τα διηγήματά του, διερευνά τις επιπτώσεις της βιοτεχνολογίας σε έναν κόσμο στον οποίο τα ορυκτά καύσιμα έχουν εξαντληθεί . Οι πολυεθνικές εταιρείες έχουν το μονοπώλιο της παραγωγής και διάθεσης τροφίμων και ελέγχουν τον πληθυσμό. Το μυθιστόρημα ασχολείται με την εκμετάλλευση της γενετικής μηχανικής από τον δυτική πολιτισμό καθώς και τη φύση του ανθρωπού σε έναν κόσμο στον οποίο, παρά τις δραστικές αλλαγές, οι άνθρωποι παραμένουν ουσιαστικά οι ίδιοι.



Το βραβευμένο με Eisner υποψήφιο για το Hugo του 2012 , Locke and Key , είναι ένα από τα κορυφαία και ξεχωριστά Graphic Novels που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Σε σενάριο του συγγραφέα τρόμου Joe Hill ( Heart Shaped Box , Horns) και με σχέδιο του εκπληκτικού Χιλιανού Gabriel Rodriguez , το graphic novel μας μεταφέρει σε μια μυστηριώδη έπαυλή στο νησί Lovecraft (πάντα είναι κακή ιδέα να μετακομίσεις σε ένα μέρος που το λένε Lovecraft) . Εκεί η οικογένεια Locke θα προσπαθήσει να ξεπεράσει την άγρια δολοφονία του συζύγου/ πατέρα από έναν νεαρό ψυχοπαθή. Όμως η έπαυλή Keyhouse κρύβει πολλά μυστικά.... και ένα διαβολικό πλάσμα το οποίο θα κάνει τα πάντα για να αποκτήσει ξανά την ελευθερία του.




Ο τέταρτος τόμος του Δικαστή Ντρέντ περιλαμβάνει μια από τις αγαπημένες ιστορίες του Δικαστή και την βασική έμπνευση για τη κινηματογραφική μεταφορά του Stalone. Το “The Day The Law Died” , φέρνει τον Ντρέντ αντιμέτωπο με έναν παρανοϊκό Ανώτατο Δικαστή που καταλαμβάνει την εξουσία στην Μεγάπολη Ένα και κατηγορεί τον Ντρέντ ως δολοφόνο . Είναι μια κλασσική ιστορία του Ντρέντ που για άλλη μια φορά ερευνά τη φύση της εξουσίας και τους κινδύνους της κατάχρησης της, 


5 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ανυπομονούμε και για τα τρία! Οι τιμές τους έχουν οριστεί; Να ξέρουμε στο περίπου για να κρατήσουμε τίποτα στην άκρη αυτές τις μέρες :)

Dimzar είπε...

19,80 θα είναι η τιμή του Κορδιστό Κορίτσι και 17,90 του Locke and Key .

Ανώνυμος είπε...

Τις περιμενουμε με ανυπομονησια.Μια ερωτηση σχετικα με τον Ντρεντ.Το επομενο case file(το νουμερο 3 της Αγγλικης εκδοσης)θα εκδοθει σε δυο μερη η σε ενα?Ρωταω γιατι απο οτι εχω δει δεν εχει πολλες σελιδες οποτε ισως ειναι εφικτο να εκδοθει σε ενα τομο.

Dimzar είπε...

Δεν το νομίζω . Ο λόγος που έχει σπάσει στα δύο είναι καθαρά λόγο κατάστασης της αγοράς . Θέλαμε να είναι πιο προσιτή η τιμή σε μια δύσκολη στιγμή που περνάνε όλοι. Και σήμερα η κατάσταση είναι χειρότερη από όταν ξεκινήσαμε. Σαν κόστος μας συμφέρει να είναι ένας ο τόμος μιας και γλυτώνουμε πολλά έξοδα πχ 2 εξώφυλλα κτλ. Επίσης υπάρχει και το πρόβλημα ότι κάποιοι τόμοι που ακολουθούν είναι 500 +σελίδες . Σίγουρα πάντως θα βελτιωθεί πολύ η περιοδικότητα , όταν αρχίσει και ανακάμπτει η αγορά . Προς το παρρόν προτιμούμε να μην ρίξουμε την ποίοτητα στο επίπεδο του Αγγλικού (μικρότερο μέγεθος , χειρότερο χαρτί κτλ) και να βγάζουμε δύο αντί για τέσσερις τον χρόνο . Αυτό όμως θα αλλάξει.

Yoshi είπε...

Ευτυχώς που κυκλοφόρησε εγκαίρως μέσα στο 2012 ο αγαπημένος μας Δικαστής. Από το καλοκαίρι τον περιμένω και ειλικρινά δεν θα έχετε πολλούς σταθερούς οπαδούς και πελάτες αν συνεχίσετε να βγάζετε έναν τόμο όποτε το θυμάστε. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ βγάλτε τον νέο τόμο και σταθεροποιήστε και μία αξιοπρεπή συχνότητα κυκλοφορίας (κάνα τρίμηνο - τετράμηνο το πολύ ανά τόμο) για να μπορεί ο κόσμος να επενδύσει σε αυτή την σειρά και να υπολογίζει ότι θα την συμπληρώσει εν ζωή. Μην καθυστερείτε την κυκλοφορία του γιατί είναι εις βάρος της ίδιας της σειράς. Τα περί κρίσης όταν κυκλοφορείτε νέο κόμικ (ουσιαστικά απευθύνεται λίγο πολύ στο ίδιο κοινό) είναι περίεργη δικαιολογία, άλλωστε ένα 10ρικάκι που κοστίζει ο τόμος μιας στο τρίμηνο, όσο οικονομικά χάλια και να είμαι θα μπορώ (ελπίζω) να το δίνω (έχω κάνει και κουμπαρά για τον Dredd).

Αλήθεια, πότε σκοπεύετε να έχετε τον 2.2 διαθέσιμο για αγορά; Συγκεκριμένη ημερομηνία και όχι κάπου μέσα στο 2013.

Δημοσίευση σχολίου

Games

Αναγνώστες

Lorem Ipsum