Το Κουρδιστό Κορίτσι

Το Κουρδιστό Κορίτσι είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Paolo Bacigalupi , γνωστού κυρίως για τα πολυβραβευμένα διηγήματα του. Το Κουρδιστό Κορίτσι κυκλοφόρησε στο τέλος του 2009 και αμέσως προκάλεσε αίσθηση κερδίζοντας όλα τα μεγάλα βραβεία του χώρου , ενώ ταυτόχρονα έγινε ο δεύτερος συγραφέας που κερδίσε το Nebula με το πρώτο του μυθιστόρημα , μετά τον William Gibson και τον Νευρομάντη. 

Το Κουρδιστό Κορίτσι, μας μεταφέρει σε ένα κοντινό μέλλον: τα ορυκτά κάυσιμα έχουν εξαντληθεί και οι περιβαλλοντικές καταστροφές έχουν αλλάξει το σχήμα του πλανήτη, πλημμυρίζοντας παράκτιες πόλεις και καταστρέφοντας την ικανότητά μας να ταξιδέψουμε και να διεξάγουμε εμπόριο  . Προσθέστε σε αυτό μια σειρά από γενετικά μεταλλαγμένους ιούς που έχουν καταστρέψει άπειρα είδη χλωρίδας και πανίδας και την άνοδο των πολυεθνικών καρτέλ τρoφίμων που ελέγχουν πλέον τον πλανήτη.

Ο Άντερσον Λεικ είναι υπάλληλος μιας τέτοιας αδίστακτης πολυεθνικής.  Φτάνει στην Μπανγκόκ, για να αναλάβει τον έλεγχο ενός εργοστασίου .Η πραγματική αποστολή του είναι να ανακαλύψει το μυστικό του ανεξάρτητου κράτους της Ταυλάνδης , το οποίο έχει βρει μια κρυφή πηγή πολύτιμων σπόρων . Εκεί θα συναντήσει την Εμίκο , ένα κουρδιστό κορίτσι , κατασκευασμένο γεννετικά να υπηρετεί τα διεστραμένα γούστα της Ιαπωνικής ελίτ και εγκατελειμένο σε μια εχθρική χώρα. Το Κουρδιστό Κορίτσι είναι μια ιστορία για την αποικιοκρατία, την ανεξαρτησία, το μυστικισμό και την ηθική, τον έρωτα και την αφοσίωση, και τις αντίθετες δυνάμεις της απληστίας και της ευσπλαχνίας . Γεμάτο με πολύπλοκους και αινιγματικούς χαρακτήρες που πρέπει να αγωνιστούν για να ξεπεράσουν τις αποτυχίες τους, το Κουρδιστό Κορίτσι  υποχρεώνει τον αναγνώστη να νιώσει συμπάθεια για ατελείς ανθρώπους που αποτυγχάνουν τόσο συχνά όσο τα καταφέρουν.

Αλλά το Κουρδιστό Κορίτσι είναι επίσης μια συναρπαστική ιστορία για τη βιομηχανική κατασκοπία, τον εμφύλιο πόλεμο, και τη πολιτική διαμάχη, γεμάτο με αρκετές σκηνές δράσης και σεξ γιανα γεμίσουν δύο βιβλία. 

Βραβεία :

Nebula
Hugo
John W. Campbell Memorial Award
Kurd-Laßwitz-Preis
Seiun
Compton Cook 
Locus
κ.α.

Best books of the year list :

Time
Publishers Weekly
Locus
Library Journal
κ.α.


3 comments:

Ανώνυμος είπε...

Καλή χρονιά! Τι εκδόσεις να περιμένουμε μέσα στο 2013;

Ανώνυμος είπε...

Κανενα νεο σχετικα με τον καινουργιο τομο του Ντρεντ υπαρχει?
jim

Dimzar είπε...

Next week !

Δημοσίευση σχολίου

Games

Αναγνώστες

Lorem Ipsum