Best TV: Buffy the Vampire slayer





Υπόθεση : Μια δεκαεξάχρονη cheerleader ανακαλύπτει ότι είναι η επίλεκτη. Ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που έχει τις ικανότητες να σταματήσει τις δυνάμεις του σκότους . Σύντροφοί της είναι η Scooby gang , ο μέντορας της Giles , η nerdy μάγισσα Willow , και ο καλύτερος της φίλος Xander. Μαζί η παρέα θα αντιμετωπίσει όχι μόνο τους βρικόλακες , δαίμονες και ότι άλλο περίεργο αναδύεται από το στο «στόμα της κόλασης» πάνω στο οποίο είναι χτισμένο το σχολείο τους, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουνε οι νέοι στις ζωές τους.

Ιστορία: To Buffy the Vampire slayer θεωρείται μια από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές στην ιστορία
, ακόμα και από τα mainstream media . Ξεκίνησε να μεταδίδεται τον Μάρτιο του 1997 μέχρι τον Μάιο του 2003. Δημιουργός είναι φυσικά ο Joss Whedon , και πρωταγωνίστρια η Sarah Michelle Gellar . To 2003 η Sarah Michelle Gellar αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο της για να ακολουθήσει μια κινηματογραφική καριέρα, που σήμαινε και το τέλος της σειράς.

Καλύτερο επεισόδιο : Το επίπεδο της σειράς ήταν τέτοιο που είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις ένα. Ο Joss Whedon έσπρωξε τα όρια της τηλεόρασης δοκιμάζοντας πετυχημένα πολλές διαφορετικές τεχνικές. Το «Body» είναι ένα επεισόδιο χωρίς καθόλου μουσική στο οποίο οι χαρακτήρες αντιμετωπίζουν , ξεχωριστά ο καθένας , τον χαμό ενός αγαπημένου ανθρώπου. Το «Hush» είναι ένα επεισόδιο χωρίς διαλόγους , ενώ το  «Once more with feeling» είναι μιούζικαλ. Το καλύτερο όλων ίσως να είναι το Finale της πέμπτης σαιζόν , το «The Gift» , το καλύτερο finale οποιασδήποτε σειράς.

Γιατί μας αρέσει? : Διάλογοι , διάλογοι, διάλογοι. Ένα πραγματικό όργιο από ατάκες που σε χτυπάνε από παντού. Χαρακτήρες που εξελίσσονται και δεν είναι καρικατούρες. Spike. Indie rock στο «Bronze». Το φοβερό χιούμορ . Τα συνεχή αλληγορικά επεισόδια που αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα με πανέξυπνο τρόπο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Games

Αναγνώστες

Lorem Ipsum