Το Πρόβλημα Των Τριών Σωμάτων

Μόλις κυκλοφόρησε στα Ελληνικά από τις εκδόσεις μας το σημαντικότερο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας της Κινεζικής λογοτεχνίας. Ένα βιβλίο που έχει πάρει πολλά και σημαντικά βραβεία λογοτεχνίας, με σημαντικότερο το βραβείο HUGO του 2015. Είναι μάλιστα το πρώτο βιβλίο που παίρνει το HUGO σε μετάφραση.


1967: η Γιέ Γουέντζι γίνεται μάρτυρας του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του πατέρα της από τους Ερυθροφρουρούς κατά την διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης στην Κίνα.
Το γεγονός αυτό δεν θα καθορίσει μόνο την υπόλοιπη ζωή της, αλλά και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, η αστυνομία του Πεκίνου ζητά από τον μηχανικό νανοτεχνολογίας Γουάνγκ Μιάο να διεισδύσει σε μια μυστική σέχτα επιστημόνων ύστερα από μια σειρά ανεξήγητων αυτοκτονιών. Η έρευνα του Γουάνγκ θα τον οδηγήσει σε ένα περίεργο διαδικτυακό παιχνίδι και θα τον παρασύρει σε ένα εικονικό κόσμο που κυριαρχείται από την ανεξέλεγκτη και απρόβλεπτη αλληλεπίδραση των τριών ήλιων του.

Αυτό είναι το πρόβλημα των τριών σωμάτων και είναι το κλειδί για τα πάντα: το κλειδί για τον θάνατο των επιστημόνων, το κλειδί για μια συνωμοσία που καλύπτει έτη φωτός και το κλειδί για την απειλή αφανισμού που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

ποιός ο προγραμματισμός για τα άλλα 2 βιβλία της τριλογίας; (The Dark Forest( του 2008) & Death's End (του 2010)

Δημοσίευση σχολίου

Games

Αναγνώστες

Lorem Ipsum