Διαβάστε το πρώτο κεφάλαιο από την "Σκοτεινή Καρδιά του Δάσους" της Naomi Novik

Η "Σκοτεινή Καρδιά του Δάσους" είναι το νέο πολυβραβευμένο μυθιστόρημα της αγαπημένης συγγραφέως Naomi Novik. Το βιβλίο είναι ένα σύγχρονο βιβλίο φαντασίας που ξεχώρισε τα τελευταία χρόνια για τους υπέροχους χαρακτήρες και την έξυπνη πλοκή και έχει αντλήσει έμπνευση από την Πολωνική παράδοση και μυθολογία.

Η Ανιέσκα αγαπάει πολύ το χωριό της. Χωμένο στο βάθος μια γαλήνιας κοιλάδας συνορεύει με το μαγεμένο Δάσος, που σύντομα θα ρίξει την απειλητική του σκιά πάνω από το σπιτικό της. Πολλοί έχουν χαθεί με σ’ αυτό και κανείς δεν επέστρεψε ο ίδιος. Οι χωριανοί, για να προστατευτούν από την σκοτεινή του μαγεία, εξαρτώνται από τον αγέραστο μάγο, τον αποκαλούμενο Δράκο. Όμως, το τίμημα για την προστασία είναι βαρύ. Μια νεαρή κοπέλα του χωριού θα πρέπει να τον υπηρετεί για δέκα χρόνια, αφήνοντας πίσω της κάθε τι που αγαπάει.

Η Ανιέσκα φοβάται ότι η επόμενη επιλογή θα είναι η Κάσια, η καλύτερή της φίλη. Η Κάσια έχει όλα όσα δεν έχει η Ανιέσκα· ομορφιά, χάρη και γενναιότητα. Όμως, όταν ο Δράκος εμφανιστεί και η ώρα της επιλογής φτάσει, δεν θα είναι η Κάσια εκείνη που θα επιλεγεί.

Το 2016 κέρδισε πολλά βραβεία μεταξύ των οποίων:

Βραβείο Nebula 2016 ως το Καλύτερο μυθιστόρημα
Βραβείο Locus 2016 ως το Καλύτερο μυθιστόρημα Φαντασίας
Βραβείο British Fantasy Society 2016 ως το Καλύτερο μυθιστόρημα Φαντασίας
Υποψήφιο για το Βραβείο HUGO και το World Fantasy Award του 2016


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Games

Αναγνώστες

Lorem Ipsum