Στοιχεία για την Ελληνική έκδοση του Ντρέντ

Η Ελληνική έκδοση είναι λίγο μεγαλύτερη σε μέγεθος από την Αγγλική. Έχει διαστάσεις 20Χ27. Είναι 168 σελίδες και η τελική τιμή είναι 9.90 (με ΦΠΑ) , λογικά θα το βρείτε γύρω στα 8.90 στα σημεία πώλησης. Αυτή την στιγμή είναι διαθέσιμο στα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία και αλυσίδες (public , παπασωτηρίου , ελευθερουδάκης , Jemma , solaris κτλ. ) , ενώ σύντομα θα υπάρχουν και σε επιλεγμένα περίπτερα καθώς και στην επαρχία. 

Η έκδοση είναι ασπρόμαυρη όπως είναι και η αυθεντική . Ο Ντρέντ θα αποκτήσει χρώμα πολύ αργότερα στον 13-14 τόμο. 

Η Ελληνική έκδοση βασίζεται στην Αγγλική της 2000AD . Οι ιστορίες που λείπουν  είναι οι ακόλουθες:

Burger Wars (ιστορίες 71-72) των οποίων έχουν πρόβλημα copyright με τα McDonalds και Burger King. 

Soul Food (ιστορίες Progs 77-78) που χρησιμοποίησαν τον Jolly Green Giant και τον Michelin Man και πάλι έχουν πρόβλημα copyright.

Αυτές κανονικά θα βρίσκονταν στον δεύτερο τόμο , αλλά δεν υπάρχουν σε καμία επίσημη έκδοση είτε Αγγλική είτε Αμερικάνικη κτλ. 

Ελπίζω να απάντησα σε μερικές από τις ερωτήσεις σας. 
 
Για bonus ορίστε μερικές πρώτες photo από την νέα ταινία με ήρωα τον Ντρέντ.








4 comments:

Ανώνυμος είπε...

zade ξανά και ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Τις αναδημοσίευσα στο greekcomics.gr ,συγκεκριμένα στην παρακάτω διεύθυνση http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showtopic=23121

Μπράβο παιδιά για την εκδοτική κίνηση και να είστε σίγουροι ότι εγώ θα σας στηρίξω.

Για τις ιστορίες που έχουν πρόβλημα με το copyright και δεν έχουν αναδημοσιευτεί ποτέ στα Αγγλικά ,υπάρχει κάποια πιθανότητα να δημοσιευτούν στα Ελληνικά ή υπάρχει και εδώ το ίδιο νομικό κώλυμα;

Dimzar είπε...

Υπάρχει δυστηχώς το ίδιο πρόβλημα , τις έχουμε βέβαια ζητήσει για τον δέυτερο τόμο αλλά μας έχουν απαντήσει ότι δεν είναι διαθέσιμες. Υπάρχει πάντα η περίπτωση να έχει λύθει η δικασττική διαμάχη μέχρι να εκδώσουμε τον τόμο 02 , αλλά δεν το πιστέυω. Εάν δεν καταφέρουμε να τις συμπεριλάβουμε ίσως κάνω αργότερα ένα ποστ με τις τέσσερις αυτές ιστορίες στο blog.

Ανώνυμος είπε...

Μολις αγορασα τον πρωτο τομο της σειρας και πραγματικα συγχαρητηρια για την εκδοση σας,ευχομαι να συνεχισετε και να εκδοσετε ολα τα case files και γιατι οχι και τα restricted files που εχουν κυκλοφορησει.Το μονο παραπονο που εχω προσωπικα με την εκδοση ειναι οτι σπαει σε δυο τομους γιατι κατα αλλα ειναι super.Νομιζω οτι θα ηταν καλυτερα καθε case file να βρισκετε σε ενα τομο ολοκληρωμενο με τιμη γυρω στα 19 ευρω.Εξαλλου οσοι ενδιαφερονται δε θα σκαλωσουν στη τιμη.Καλη συνεχεια.

Dimzar είπε...

Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Υπήρχε πολύ σκέψη για το άν θα το βγάλουμε σε ένα η δύο τόμους. Τελικά αποφασίσαμε να το βγάλουμε σε δύο τόσο για να είναι ποιο προσιτό σε τιμή λόγο της κρίσης , όσο και να είναι ποιο έυκολο στην διακίνηση του στην επαρχία . Θα δούμε τι feedback θα έχουμε και οι επόμενοι τόμοι ίσως να κυκλοφορύσουν σε ένα μέρος ανάλογα τον όγκο τους.

Δημοσίευση σχολίου

Games

Αναγνώστες

Lorem Ipsum